perjantai 31. toukokuuta 2013

Dahlioita ja ommoo lommoo!


Loma alkoi ja nyt saa nauttia kesästä täysin rinnoin! Istutin viikkovapaalla iskän mielikukat, dahliat, suulin eteen auringonpaisteeseen. Ne saivat äidin esikasvattamat keltaiset samettiruusut eteensä, jotka ehtivätkin kukkaan jo pian alkukesästä. Dahliat peitettiin hetkeksi harson alle, että tottuvat auringonpaisteeseen (ja suojaan kylmyydeltäkin, jos sellainen uhka vielä iskee).

Huomenna mökille kokoontuu koko suku. Varokaa pääskyt, käet ja fasaanit - mekkalaa luvassa!




Dahlioissa on muuten oma hommansa. Kasvukauden jälkeen juurakot nostetaan ylös ja laitetaan turpeeseen viileään odottamaan kevättä. Toukokuun alussa ne sitten kaivettiin esiin ja hassut mukulajuuret istutettiin muovilaatikoihin muhevaan multaan. Valoisassa ja lämpimässä saivat kölliä ja kasvattaa juurta, kunnes viikko pari siirrettiin ulos aurinkoon harson alle kasvattamaan maanpäällisiä versoja.

torstai 30. toukokuuta 2013

Surinaa ja hurinaa omppupuissa

 

Tulossa taitaa olla taas hurja omppuvuosi. Omenapuut ovat hunnutettuina valkoisiin kukkasiin, ja puissa käy armoton surina ja hurina. Taidetaan syksyllä taas laittaa portinpieleen omenapussukoita ja viereen kyltti: "Ota, ole hyvä!"


Alppikärhön ensimmäinen nuppukin on ehtinyt avautua kukkaan omenapuun sylissä. Kärhöjä istutetaan varmasti kesän mittaan lisää.

 

tiistai 28. toukokuuta 2013

Kesän ensimmäinen unikko kukassa


 Lauantaina mökillä kukki ensimmäinen unikko, siperianunikko. Punaisia ja korallisia idänunikoita sekä silkkiunikoita on myöhemmin kesällä tulossa.

Nurmikko oli kasvanut niityksi, jota kukitti keltaisenaan voikukat.Rikkaruohoista viis, kevät ja kesä on niin ihanaa!

 

lauantai 11. toukokuuta 2013

Esikkohuumaa!


Esikot elävät nyt elämänsä kevättä! On hurjia värejä ja hurmaavia kukkia. Palloesikoita, huone-esikoita, kultaesikoita. Oi joi joi, ihania!