perjantai 31. toukokuuta 2013

Dahlioita ja ommoo lommoo!


Loma alkoi ja nyt saa nauttia kesästä täysin rinnoin! Istutin viikkovapaalla iskän mielikukat, dahliat, suulin eteen auringonpaisteeseen. Ne saivat äidin esikasvattamat keltaiset samettiruusut eteensä, jotka ehtivätkin kukkaan jo pian alkukesästä. Dahliat peitettiin hetkeksi harson alle, että tottuvat auringonpaisteeseen (ja suojaan kylmyydeltäkin, jos sellainen uhka vielä iskee).

Huomenna mökille kokoontuu koko suku. Varokaa pääskyt, käet ja fasaanit - mekkalaa luvassa!
Dahlioissa on muuten oma hommansa. Kasvukauden jälkeen juurakot nostetaan ylös ja laitetaan turpeeseen viileään odottamaan kevättä. Toukokuun alussa ne sitten kaivettiin esiin ja hassut mukulajuuret istutettiin muovilaatikoihin muhevaan multaan. Valoisassa ja lämpimässä saivat kölliä ja kasvattaa juurta, kunnes viikko pari siirrettiin ulos aurinkoon harson alle kasvattamaan maanpäällisiä versoja.

6 kommenttia:

 1. Ihanaa olisi nyt jäädä lomalle, kun säät on näin ihanat ja kaikki kasvaa ja kukkii. Oikein mukavaa ja kukikasta lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kukat puhkeavat kukkaan nyt vauhdilla. On oikein kiire niistä nauttia, ettei mikään mene ohi. Kiuvaa kesää sinullekin!

   Poista
 2. Komeat daaliat! Harmittaa kun taaskaan talvetus ei onnistunut, minulla ei ole sopivaa viileää tilaa niin laitoin kaikki talvetettavat mukulat ja sipulit pahvilaatikkoon keittiön tiskialtaan alle kaappiin, mutta ne ilmeisesti kuivuivat, vaikka välillä niitä sumuttelinkin. Tai sitten oli jossain vaiheessa niille liian kylmä. Pitäisi olla enemmän tilaa niin mahtuisi turvelaatikot.
  Hyvää lomaa!

  VastaaPoista
 3. Meilläkin usein osa joko kuivuu tai mätänee. Tänä vuonna jostain syystä selvisivät paremmin. Aikamoinen hommahan niistä on, mutta kun kukkimaan alkavat, niin palkitseehan se kaiken vaivan. Kiitos lomantoivotuksista!

  VastaaPoista