perjantai 26. heinäkuuta 2013

Pöyhkeilevät liljat


Meidän peltopuutarhastamme löytyy kaikenlaisia kasveja. Yksi kun tykkää yhdestä, toinen toisesta. Monia kasveja hankitaan koska halvalla saadaan myös ihan vain uteliaisuudesta, ja osa sitten (yllättäin) selviääkin savipohjaisessa pellossamme.

Värililjojen sipuleita on osteltu parina vuonna. Aiemmin pääosin vaaleanpunaisina ja valkoisina kukkineet värililjat ovat muuttuneet etupellon kukkamaassa lähes kokonaan keltaisiksi. Vain yksi valkoinen lilja on jäljellä. Keltaiset näköjään selviävät ankarista oloista ja liljakukkojen hyökkäyksiltä muita värejä paremmin.
Niitä vastapäätä on toinen sekaperennapenkki, jonka päädyssä toissa vuonna äitienpäivälahjaksi ostetut liljasipulit ovat nyt ensi kertaa kunnon kukassa. Muistelen tosin, että ostimme valkoisten liljojen sipuleita, mutta nepä pöyhkeilevätkin nyt kaikissa sateenkaaren väreissä - kuin paratiisilinnut konsanaan. Väriminttu ja harsokukka yrittävät hiukan niiden koketeerausta vaimentaa.

Valkoiset liljat olisivat omaan makuuni mieluisimmat, mutta kieltämättä nämä piristävät mieltä mahtipontisella väri-ilottelullaan.

 
 
 

4 kommenttia:

 1. Upean värisiä liljoja Sinulla on. Värilliset ja valkoiset kisaavat tavallaan omissa luokissaan. Molemmat omalla tavallaan hienoja. Minulla on joskus ollut sitä voimakkaasti tuoksuvaa valkoliljaa, ja olihan se hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksuva lilja meiltä puuttuukin, kiitos vinkistä!

   Poista
 2. Minulla on keltaisia ja oransseja. Tuo valkovaaleanpunainen väri on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pinkki lilja näyttää melkein vaahtokarkilta :)

   Poista