sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Ensimmäiset kylvötVaikka kylvöt kannattaa tehdä kai nousevan kuun aikaan, niin uskalsin uhmata sääntöä ja kylvin lumen alle parvekkeelle isotähtiputken ja valkoisen akileijan siemenet.

Viime vuonna yritin myös kasvattaa isotähtiputkea siemenistä, mutta silloin jostain syystä en huomannut, että ne vaativat parin kuukauden kylmäkäsittelyn. Lopputulos olikin suhteellisen surkea. Tässä kuvia viime vuodelta.

Valkoisen akileijan siemenet ovat siskon miehen veljen vaimon keräämiä. Kiitos niistä! Nyt vain jännitän, miten niiden käy.Koira oli ihmeissään parvekkeelle ilmestyneistä purkeista. Valkoinen pallo cocktailtikun päässä ilmaisee akileijaa ja sininen isotähtiputkea.

Lumisateen keskeltä on helppo toivottaa iloista laskiaista!

2 kommenttia:

  1. Isotähtiputki on ihana kasvi! Ostin omani taimena ja istutin sen vahingossa liian paahteiseen paikkaan, kyllä se siinä kasvoi mutta selvästi nihkeästi. Viime syksynä se sitten pääsi upouuteen metsäpuutarhapenkkiin. Jännään, tuleeko siitä vihdoin tänä vuonna vähän rehevämpi!
    On kumma, miten monta kasvia tulee istutettua väärin, kun kuvittelee uusimman kukkapenkin olevan niille paras mahdollinen paikka ennen kuin tajuaa, ettei siinä olekaan ihanneolosuhteet kaikille...

    VastaaPoista
  2. Se todellakin on niin kaunis! Jotenkin niin herkkä se kukka. Minäkin taidan ostaa valmiin taimen, jotta se kukkisi jo tänä kesänä.
    Olisin minäkin istuttanut paahteeseen uusimpaan penkkiin, mutta kiitos vinkistä, päätyykin vähän varjoisempaan paikkaan.

    VastaaPoista