lauantai 11. helmikuuta 2012

Mitähän sitä kylväisi?


Kylvöajat lähestyvät ja mieli tekisi ostella uusia siemeniä. Tänään kuitenkin katsastin vanhoja siemenvarastojani. Peltipurkki on täynnä puolikkaita pusseja erilaisia yrttien ja perennojen siemeniä. Löytyy minttua ja oreganoa sekä päivänkakkaran, unikon ja jaloakileijan siemeniä. Lisäksi löytyy suodatinpusseissa kuivattuina lisää akileijan siemeniä sekä muun muassa malopin (vai malvikin) ja lupiinin siemeniä.

Ensi viikolla kylvän purkkiin lumen alle valkoista, ehtaa somerolaista akileijaa. Viime vuonna lumen alle kylvetyt akileijat menestyivät parhaiten, sillä saivat kunnollisen kylmäkäsittelyn. Pääsevät sitten lumen sulettua sisälle kasvamaan.


4 kommenttia:

 1. Mainio vinkki tuo akileijojen kylvö lumen alle. Minulla on vielä vähän opettelun alla kylmäkäsittely, mutta silti päätin repäistä: on amurinkorkkipuun siemeniä pakastepussissa jääkaapissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin etenen ihan mututuntumalla ja äitini vinkeillä näissä puutarhahommissa. Mutta usein olen huomannut, että helppo ja vaivaton konsti toimii parhaiten. Tuo lumijuttu tepsi ainakin akileijojen suhteen.

   Mutta mikä on amurinkorkkipuu? Kuulostaa mielenkiintoiselta.

   Poista
  2. Saattaa olla vaikea saada itämään. Kasvaa 6 - 8 metriä korkeaksi. Siemenet ovat hyvälaatuisia Mustilan Arboretumin siemeniä, joten onnella joku niistä itää. Tieteellinen nimi Phellodendron amurense ja kestää III vyöhykkelle asti.

   Poista
 2. Mulla ois tallessa viime kesänä Arovuokoista keräämiäni siemeniä. Uskaltaisikohan kokeilla,josko itäisivät??

  Niin ja tervetuloa tutustumaan blogiini :)

  VastaaPoista