maanantai 9. huhtikuuta 2012

Kahdenlaista kaunokaista


Ihana, aurinkoinen päivä sai kaivamaan jälleen taimimultapussin esiin. Nyt multaan päätyi isokaunosilmä Illico (Coreopsis grandiflora) ja iki-ihana kaunokainen Meadow Daisy (Bellis perennis). Molemmat kukkivat jo ensimmäisenä kesänä.

Isokaunosilmä kukkii pitkään ja mätäsmäisen runsaasti. Se on hiukan talvenarka, mutta toivottavasti näistä yksilöistä karaistuu kauneutta vuosiksi eteenpäin.

Kaunokaiset ovat ikuinen rakkauden kohteeni. Joka kevät kylvän eri lajikkeita, joita sitten istutan kukkapenkkien reunoille ja ruukkuihin kesäkukkien sekaan. Osa taimista päätyy omenapuun alle kiitolliseksi ja kauniiksi maanpeitekasviksi.

Kylvöihin käytän mieluiten 49-koloista näppärää Nelsonin Pluggbox-istutusastiaa, joita minulla onkin useampia. Pieneen tilaan mahtuvat kylvöastiat pitävät keittiön viherryksen aisoissa mahdollisimman pitkään.Nämä kaunokaiset ovat kahdelta viime kesältä. Kylväytyvät ja lisääntyvät tehokkaasti. Tykkään!

8 kommenttia:

 1. Jee, iihania! Onnea kylvöille. Minä en ole kylvänyt kaunokaisia,t vaan ostin punaisia kerrannaisia kaunokaisia viime kesänä taimina, toivottavasti ne viihtyvät!

  VastaaPoista
 2. Minäkin haluaisin kaunokaisia pihaani.Pitänee poiketa paikallisessa Agrimarketista,josko sieltä mahdollisesti löytyisi noita Lord Nelsonin pussukoita.

  Ehtiiköhän siemenestä kukkia vielä tänä kesänä?

  VastaaPoista
 3. Lähetän sinulle Hyvän mielen haasteen =)

  Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä vaikka sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa ja jos saa haasteen uudelleen, niin ainakin viisi lisää.

  Anna eteenpäin viidelle bloggaajalle. Kerro heille, että ovat saaneet haasteen, sekä mainitse haasteen antaja postauksessasi (linkitä, jos hänen bloginsa on julkinen).

  VastaaPoista
 4. Näyttääpä mukavalle. Täytyy minunkin näitä hommata mökkipihalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Kukkivat heti lumen sulettua ja jatkavat aina lumen tuloon asti.

   Täältä löydät hauskaa tarinaa kasvista:
   http://www.luontoportti.com/suomi/fi/kukkakasvit/kaunokainen

   Poista
 5. Hei, ekaa kertaa blogissasi. Kylväytyvätkö bellikset siis vain vai jääkö itse emokasvikin talven yli ja kasvamaan uudestaan keväällä? Itselläni on belliksiä maassa ja ne näyttävät talven jäljiltä kovin kurjilta -enkä ole varma kuuluuko niiden näyttää siltä vai ovatko esmes palentuneet?

  Tervetuloa vastavierailulle blogiini: craftinsane.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulin ennen, että bellikset olisivat kaksivuotisia. mutta ovatkin monivuotisia. Emokasvi saattaa tosin talvella kuolla, mutta koska kasvi siementää hurjasti, tulee pieniä, uusia belliksiä kuin sieniä sateella.

   Näin ainakin meillä.

   Poista
 6. Hei Sanuliini,
  olen maininnut blogisi
  blogissani Akileijat - nuo hurmaavat viettelijättäret.

  VastaaPoista