maanantai 2. huhtikuuta 2012

Tuliunikkoja ja tunnustuksia


Piskuinen blogini on tällaisena lumimyräkän ja kolarisuman täyttämänä päivänä kuitenkin iloinen. Blogi on saanut ensimmäiset tunnustukset. Kiitos niistä kuuluvat kauniille ja mielenkiintoiselle Romppala - unelmataloni blogille sekä jo pitkään seuraamalleni puutarhablogille Höperöt Hortonomit.


Tunnustuksen saajan tulee vastata seuraaviin kysymyksiin:

Miten puutarhainnostus ja puutarhablogin pitäminen syntyivät?
Mikä on erikoisin, ihmeellisin, harvinaisin, tunnearvoltaan suurin tai kaunein lempikasvisi?
Mikä on puutarhafilosofiasi?

Puutarhainnostukseni heräsi vasta muutama vuosi sitten, kun isäni päätti hankkia suvulle uuden kesäpaikan. Kyseessä oli 1920-luvulla rakennettu talo suuleineen ja saunakakkaroiden ja ohdakkeiden valtaamine peltoineen.

Peltoa emme tarvitse, mutta unelmapuutarha siinsi silmissä. Siitä se puutarhainnostus sitten minulla lähti. Meitä on kolme sisarusta, mutta toistaiseksi vain minä olen saanut pahimman "tartunnan" viherpeukaloäidiltäni.

Rakastan perinnekasveja. Niitä sitkeitä, kestäviä, uskollisia perennoja ja pensaita, jotka uhmaavat huonoa hoitoa, lannoittamatonta maatakin. Nautin malvojen kauneudesta, päivänkakkaroiden ilosta, juhannusruusun hehkusta ja piikikkyydestä. Nautin tavallisuudesta.

Puutarhafilosofiani kuuluu: "Tee paljon työtä, iloitset enemmän. Älä tee mitään, iloitset kuitenkin."

Tunnustus tulisi jakaa viidelle blogille, mutta laatu korvaa määrän ja annan sen eteenpäin Pienelle Puutarhurille:
http://pienipuutarhuri.blogspot.com/Viime keväänä kylvimme perunamaan reunaa kaunistamaan rivit kesäkukkia: tuliunikkoa, piiankieltä ja kehäkukkaa. Tuliunikko oli meille ihan uusi tuttavuus yksinkertaisine unelmankeveine kukkineen. Väri on hauskan kelta-oranssinen ja kasvi on suhteellisen matala, vain noin 25 senttiä.5 kommenttia:

 1. Minustakin tuliunikko on mahdottoman kaunis! Ja loistava on myös puutarhafilosofiasi :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhaharrastuksessa onneksi laiskuuskin palkitaan ;)

   Poista
 2. Hei,
  Eipä ollut eka tunnustus ;)heh... Laitoin liebster blog tunnustuksen blogillesi 7. maaliskuuta, käy poimimassa blogistani mökkipuutarhassa ;)

  Minusta myös puutarhafilosofiasi on hauska ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan, on mennyt minulta ihan ohi. Mutta superkiitos sinulle!

   Poista
  2. Ollos hyvä ;)
   Blogini on ollut olemassa jonkun aikaa, mutta vasta viimeaikoina olen sitä innostunut päivittämään. Olen siis melko uusi ja huomaamaton :D

   Poista